Bitcoin koers weekanalyse: Bitcoin bulls wankelen

Bitcoin koers weekanalyse: Bitcoin bulls wankelen

Bitcoin koers weekanalyse

De week is weer voorbij en de markt is verdeeld. De correctie die aanvankelijk haar support wist te vinden op de 200 dagen EMA brak alsnog een paar dagen later door dit niveau. Afgelopen dinsdag brak de koers door het support van $7.800 met een close op $7.731. Vervolgens vond de markt haar support op de $7.500 en gisteren braken we verder naar beneden door de 100 dagen EMA naar een huidige koers van ongeveer $7.300. Hoe staan we er nu voor en waar dienen we naar te kijken? Laten we beginnen.

De bulls hebben belangrijk terrein verloren. Het support van $7.800 en $7.500 is gebroken en deze prijsniveaus zullen nu dan ook de eerste weerstanden zijn die moeten worden overwonnen. Een break door de $8.000 is nodig om van een echte overwinning te spreken en de vorige rally door te zetten. Zolang de bulls de grens van $6.800 weten te behouden is de trend in mijn optiek nog steeds bullish. Een close onder de $6.800 is zeer bearish en zal naar verwachting een nieuw dieptepunt gaan verkennen. De $6.800 moet stand houden om deze rally voort te kunnen.

Bitcoin koers weekanalyse - Bitcoin dagelijkse koers grafiek
Bitcoin koers weekanalyse – Bitcoin dagelijkse koers grafiek

Waar de momentum indicatoren afgelopen week nog ‘overbought’ waren zien we op dit moment dat de Stoch-RSI zich in de ‘oversold’ zone bevindt zoals te zien is in afbeelding 1. Hoewel dit geen enkel bewijs vormt dat de huidige correctie is afgelopen is dit vaak wel een indicator dat de kracht waarschijnlijk iets afneemt en biedt het de bulls tevens een basis voor een nieuwe push naar boven en een mogelijke aanval op de $7.500 en $7.800. Het volume neemt tegelijkertijd ook af en dat is in dit geval een goed teken voor de bulls.

Aan de andere kant ziet tegelijkertijd de wekelijkse grafiek van Bitcoin er niet goed uit. Hoewel de week nog niet is afgesloten zien we op dit moment een bearish engulfing patroon ontstaan (zie afbeelding 2). Dit is een zeer bearish signaal en laat zien dat de bears op dit moment de overhand hebben.

Bitcoin koers weekanalyse - Bitcoin wekelijkse koers grafiek
Bitcoin koers weekanalyse – Bitcoin wekelijkse koers grafiek

De Bitcoin koers is nu aan het consolideren tussen de $7.000 en $7.500 alvorens er een move naar boven of naar beneden komt. Mijn ogen zijn vooral gericht op het niveau van $6.800. Hoewel het support naar verwachting sterk zal zijn is dit een zeer belangrijke grens om te behouden. Aan de andere kant is een break door de $8.000 van belang om de huidige rally door te zetten. Hoewel de eerste weerstand op de $7.800 ligt zal een break door de $8.000 een belangrijke psychologische overwinning zijn. Vervolgens zijn mijn ogen gericht op de $8.500, het hoogtepunt van vorige week. Hoewel de bulls wankelen is de strijd nog lang niet gestreden. Het wordt een spannende week.

Bitcoin koers grafiek