Bitcoin koers verwachting - Bitcoin keert terug naar 6700

Bitcoin koers verwachting – Bitcoin keert terug naar $6.700

Bitcoin koers verwachting – Bitcoin keert terug naar $6.700

Gisteren, 20 juni, verloor de markt meer dan $10 miljard, nadat Bithumb, de één na grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea werd gehackt. Vandaag heeft de cryptocurrency-markt $8 miljard toegevoegd aan haar waardering, als gevolg van de lichte winst van Bitcoin, en herstelt derhalve binnen 24 uur van de Bithumb-hack.

Bitcoin koers verwachting: Wat zit er achter het herstel?

Gisteren daalden grote cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin Cash (BCH) met ongeveer 2% toen de markt lichtjes daalde, en dit zorgde voor een geïntensiveerde neerwaartse beweging van tokens en kleinere cryptocurrencies.

De kleine correctie was duidelijk veroorzaakt door de Bithumb-hack, die de corrigerende rally van de crypto-markt en de korte termijns-rally van Bitcoin van $6.300 naar $6.700 onmiddellijk stop zette. Beleggers in zowel de Koreaanse als de wereldwijde markt voor cryptocurrency hebben een uitverkoop van cryptocurrencies geïnitieerd uit angst dat de Bithumb-hack een downtrend op de korte termijn zou veroorzaken.

Het Bithumb-team kwam echter direct met een officiële verklaring:

We hebben nagetrokken dat bepaalde cryptocurrencies ter waarde van $30.000.000 gestolen zijn. Die gestolen cryptocurrencies zullen worden gedekt door Bithumb en alle assets worden overgedragen naar een cold wallet.

Na meer dan $300 miljoen nettowinst te hebben gemaakt in 2017, is $30 miljoen een niet al te grote som geld voor het bedrijf dat voor meer dan een miljard dollar gewaardeerd wordt. Maar na de publicatie van de verklaring heeft Bithumb deze ingetrokken van verschillende social media platforms.

Desgevraagd zei een Bithumb-vertegenwoordiger dat, hoewel het gestolen bedrag in de hackaanval correct is en het ook vast staat dat het bedrijf de volledige $30 miljoen zal dekken met haar fondsen, het bedrijf door regelgevers is gevraagd om een meer georganiseerde manier van het omgaan met dergelijke situaties te gebruiken, en daarom haar verklaring ingetrokken heeft om in de nabije toekomst een volledige bekendmaking uit te geven.

Gisteren waren veel analisten zeer optimistisch met betrekking tot de korte termijns-trend van de markt voor cryptocurrency, voornamelijk als gevolg van de positieve prijsbeweging van Bitcoin en Ethereum. Bitcoin wist ook te voorkomen onder de $6.000 uit te komen, toen het vanaf $6.200 relatief snel omhoog schoot.

Verschillende momentum indicatoren waaronder de moving average convergence divergence (MACD) en de Relative Strength Index (RSI), samen met zowel eenvoudige als exponentiële voortschrijdende gemiddelden, toonden optimisme en momentum voor Bitcoin op de korte termijn.

Bitcoin koers verwachting: Waar Bitcoin nu naartoe gaat

Toch is het, vanwege het lage volume van de gehele markt voor cryptocurrency, moeilijk om te concluderen dat bears de controle over de markt hebben verloren.

Gedurende 29 mei tot 8 juni en van 17 mei tot 21 mei had Bitcoin optimisme op de korte termijn getoond. Grote uitverkoop als gevolg van het gebrek aan volume leidde er echter toe dat Bitcoin voortdurend verder van het $8.000-punt daalde.

Het is nog steeds goed mogelijk dat Bitcoin onder de $6.000 uitkomt als er een grote uitverkoop in de komende dagen plaatsvindt. Als Bitcoin omhoog stoot naar $7.000 is het mogelijk dat het een middellange termijns-rally start. Momenteel moeten beleggers de markt en het volume observeren om de volgende beweging van de markt te zien.

Bitcoin kopen met iDEAL

Broker Informatie
TIP: Registreer je alvast bij alle cryptocurrency brokers, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!

Bezoek Binance
1 van de grootste Bitcoin exchanges
Handel in meer dan 115 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Voor beginners en gevorderde traders
Ook beschikbaar in het Nederlands

Bezoek LiteBit
Bitcoin kopen met iDEAL bij LiteBit
Meer dan 50 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitvavo
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitvavo
Meer dan 30 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitcoin Meester
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitcoinmeester
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek BTC Direct
Bitcoin kopen met iDEAL bij BTC Direct
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitrush
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitrush
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Software koopt real-time uw Bitcoin in en stuurt deze vrijwel direct naar uw wallet.
Eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bezoek Anycoindirect
Bitcoin kopen met iDEAL bij Annycoindirect
Bestel tot €100 zonder validatie
In 5 minuten kunt u uw limieten verhogen
Ingebouwde Bitcoin wallet