Bitcoin koers verwachting - BTC-prijs bereikt laagste punt van 2018 op 5.824

Bitcoin koers verwachting – BTC-prijs bereikt laagste punt van 2018 op $5.824

De prijs van Bitcoin (BTC) is onder de $5.900 gedaald, nadat het eerder op 23 juni al onder de $6.000 was gezakt. Als gevolg van vier opeenvolgende BTC-uitverkopen, zoals te zien in onderstaand grafiek, bereikte BTC officieel het laagste punt van dit jaar.

In februari noteerde de Bitcoin-prijs een grote daling van ongeveer $8.000 naar het laagste punt net boven de $6.000, met een dieptepunt van rond de $6.050. Op 24 juni werd dat diepterecord verbroken tot bovenin de $5.000-regio, waar het sinds november vorig jaar als niet meer was geweest.

Bitcoin koers bijna identiek aan 2014

De prijs-trend van BTC was bijna identiek aan de val van BTC in 2014, toen het een correctie van 80% van haar hoogste punt ooit (destijds) ondervond. Conceptueel gezien maakt de val van BTC in 2014 en 2018 geen verschil, aangezien beide correcties werden veroorzaakt door het knappen van een zeepbel van particuliere beleggers.

Van 29 mei tot 10 juni leek Bitcoin en de rest van de cryptocurrency-markt te herstellen, met 12 dagen van stabiliteit en opeenvolgende kleine winsten. Maar een massale uitverkoop op 11 juni die de BTC-prijs deel dalen van $7.700 naar $6.670, veroorzaakte het begin van nog een korte termijns-rally, wat BTC zich in de $5.000-regio deed storten.

De prijs-trend van BTC vertoonde bijna hetzelfde scenario van crypto-onderzoeker en investeerder Willy Woo eind mei. Woo verklaarde dat als gevolg van de extreme volatiliteit in de markt en het lage dagelijkse handelsvolume van BTC, het waarschijnlijk is dat BTC langzaam leeg zal bloeden naar $5.700.

Momenteel zien veel handelaren een bodem voor BTC rond de $5.000 en sommige nog lager dan dat. Maar tenzij de markt helemaal niet herstelt en geen tekenen van herstel op de middellange termijn vertoont, is het niet aannemelijk dat de prijs onder de $5.000 zal zakken.

Bovendien zou een daling van de $20.000, de hoogste BTC-prijs ooit, tot $5.000 resulteren in een daling van 75% sinds de hoogste waarde ooit, en een daling onder de $5.000 zou betekenen dat BTC een correctie ervaart die nog erger is dan die van 2014.

Gezien het verschil in interesse, hype en vraag rondom de markt voor cryptocurrency, specifiek bij beleggers in de publieke markt, is het zeer onwaarschijnlijk dat BTC daalt tot onder de $5.000 en aannemelijker dat het zich vestigt in de lagere regio van $5.000.

Bitcoin koers verwachting: waar gaat het naartoe?

Beleggers in de openbare markt, met name Wall Street, ontwikkelen vaak een sterke interesse voor een asset of handelswaar die 70 tot 80% in waarde vermindert omdat dat een waardevolle koopmogelijkheid vertegenwoordigt.

Handelaren en beleggers op de middellange tot lange termijn zijn geen momentum traders; ze streven naar investeringsmogelijkheden die de komende 12 tot 24 maanden sterke winsten zouden kunnen genereren.

Bitcoin zag deze eerder al deze exacte beweging in 2010 en 2014, en kleine correcties tussen 2014 en 2018. Elke correctie heeft ertoe geleid dat BTC zich herstelde voorbij haar vorige hoogste punten en een nieuw hoogtepunt vastlegde in een regio die 100 tot 300% hoger is dan de vorige regio.

Bitcoin kopen met iDEAL

Broker Informatie
TIP: Registreer je alvast bij alle cryptocurrency brokers, zodat je bij een ledenstop niet zonder account zit!

Bezoek Binance
1 van de grootste Bitcoin exchanges
Handel in meer dan 115 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Voor beginners en gevorderde traders
Ook beschikbaar in het Nederlands

Bezoek LiteBit
Bitcoin kopen met iDEAL bij LiteBit
Meer dan 50 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitvavo
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitvavo
Meer dan 30 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitcoin Meester
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitcoinmeester
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek BTC Direct
Bitcoin kopen met iDEAL bij BTC Direct
Ingebouwde Bitcoin wallet
Zeer eenvoudig voor beginnende handelaren

Bezoek Bitrush
Bitcoin kopen met iDEAL bij Bitrush
Groot assortiment, keuze uit meer dan 100 cryptomunten
Software koopt real-time uw Bitcoin in en stuurt deze vrijwel direct naar uw wallet.
Eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen

Bezoek Anycoindirect
Bitcoin kopen met iDEAL bij Annycoindirect
Bestel tot €100 zonder validatie
In 5 minuten kunt u uw limieten verhogen
Ingebouwde Bitcoin wallet