Prestigieuze literatuurprijs uitgekeerd in Bitcoin

Prestigieuze literatuurprijs uitgekeerd in Bitcoin

De OPZIJ Literatuurprijs 2018 wordt uitbetaald in Bitcoin. De digitale munt staat voor wereldwijde emancipatie van geld. Bitmymoney stelt de prijs beschikbaar.

Den Haag, 28 juni 2018. Feministisch maandblad Opzij heeft dit jaar gekozen om haar literatuurprijs uit te reiken in Bitcoin. Deze digitale munt staat voor de emancipatie van geld. Online beurs Bitmymoney stelt de prijs beschikbaar. Het bedrijf ondersteunt dit initiatief vanuit de overtuiging dat de acceptatie van Bitcoin een positieve impact op de maatschappij zal hebben. Het uitreiken van de literatuurprijs in Bitcoin is een passend gebaar.

De OPZIJ Literatuurprijs is een stimulering die jaarlijks wordt uitgereikt. In aanmerking komen titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen. Daarnaast moet de winnende titel Opzij hebben gegrepen vanwege de literaire kwaliteit en de impact op onze maatschappij. De prijs wordt sinds 1979 uitgereikt. Grote namen als Hella S. Haasse, Doeschka Meijsing en Manon Uphoff ontvingen eerder de prijs als erkenning voor hun literaire werk.

De prijs bestaat uit erkenning voor het literaire werk en een halve bitcoin, met een waarde van ruim 2500 euro. De winnaar van de OPZIJ literatuurprijs 2018 wordt op 3 juli bekend gemaakt en uitgereikt door Bitmymoney.